Etapp 6

Tidaholm - Karlsborg

6 mil

Idag väntade den längsta etappen på hela resan. 

Gick upp som vanligt kl 6:00 för att äta frukost och packa vagnen.

Kom iväg kl 7:30.

På väg ner mot Vättern så möte jag Emanuel ''Barken'' Bjärkhed och David Svensson. De var ute på ett riktigt långt pass på cykel. De ska köra Ironman i Kalmar om ca 2 veckor. Ska bli kul att hänga med Barken dit för att både peppa och följa honom. Efter en pratstund så var det dags att dra vidare. Innan jag möte dem så hade det kommit precis en riktig regnskur, men som tur inte lika farlig som den i Hindås.

När man såg Vättern på håll, så såg man hur det klarnade upp och solen kom fram. Det var en riktigt skönt med värme.

Väl framme i Hjo så stod mor, far och brorsan och väntade på mig. Det blev mat från en fiskbutik, riktigt gott. 

Men under middagen så kom jag precis på att jag har ju 3 mil kvar att löpa, mitt humör blev sämre. Kände att jag orkar inte dra vidare, jag hoppar av. Men sen kom tanken att till Karlsborg ska jag klara iallafall, sen får det vara bra. När jag kom ut ur Hjo så hade jag väldigt svårt att hitta något positivt med denna dag och fortsättningen. Mor, Far och brorsan åkte förbi mig och väntade lite längre fram på en parkeringsplats. Väl framme hos dem så sa jag att jag vill inte forsätta. Det får bli bra med Karlsborg. Jag känner att kroppen är inga problem, det är bara huvudet som inte vill. Men efter vi hade talat en stund så kändes det bättre, vet inte riktigt vad det var som fick mig att ändra inställning, men något var de. Tänkte även ringa Barken och säga att jag hoppar av, men kände att det positiva kom tillbaks så jag väntade med att ringa.

Efter ett tag så stod familjen igen vid en parkeringsplats och väntade. Det var väldigt skönt att springa en stund och sedan prata lite med dem. De hade pratat i bilen lite om vad de skulle kunna göra för att få mig på bättre tankar. Då tyckte brorsan att de skulle bjuda mig på ett hotellrum i Askersund och så blev det. Ska bli så otroligt gott att bo på hotell en natt. Tack så mycket för allt ni gör för mig, ni betyder så mycket. Kommer att vara väldigt svårt att inte träffa dem nu på en vecka, men jag ska kämpa vidare.

Tillslut så kom jag till Karlsborg och de 6 milen var klara. De sista 4 km var otroligt tunga, men det gick väldigt bra ändå.

Det blev en dusch, rena kläder och en hamburgare på Sibylla.

Nu har de åkt hem och jag ska vila resten av kvällen.

Imorgon blir det tidig uppgång för att undvika så mycket trafik som möjligt till Askersund.

Vi hörs imorgon 

Spring lugnt.