Etapp 5


Åsarp – Tidaholm


4 mil


Det var skönt att vakna upp hemma hos mor och far i Åsarp.

Gick upp 6:30 och åt en rejäl frukost. Packade sedan på allt på vagnen och drog sedan iväg kl 8:00

Lena Axelsson satt på sin balkong och väntade på mig. Hon tog kort och vinkade när jag sprang förbi. Vi pratade en kort stund, sedan drog jag vidare.

Det kändes segt i ben direkt, men längre fram på etappen så släppte det.

Bara någon km utanför Åsarp, så kom en löpare längre fram, mot mig. Jag undrade lite vem som var ute så här tidigt och sprang. Då visade det sig att det var Samuel Freden som kom. Han hade sett på min bloggen att jag skulle börja kl 8:00 och springa till Tidaholm via Vartoftavägen.

Han tyckte att det var så roligt igår, så han ville springa med mig även idag en bit. Han sprang med nästan ända till Vartofta. Så det första milen gick väldigt lätt. Bra start och tack Samuel.

Det var inte så bra väder, små duggade lite och mulet. Men ändå varmt i luften.

Efter att ha vinkat hej då till Samuel så bara jag fortsatte att springa och gå. Försökte ta det lugnt som Barken har sagt till mig att göra och det gjorde jag. Allt flöt på så bra. Växlade mycket mellan att springa och gå. Tog lite Energi kakor och dryck då och då. Blev aldrig riktigt trött någon gång på hela Etappen, kände mig väldigt stark.

Helt plötsligt så var man i Tidaholm och framme vi vandrarhemmet så stod det en skylt utanför, med texten HAR DU ONT, BOKA TID NU. Det var väldigt lockade att få lite massage. Men så blev det inte. Det blev en dusch och sedan Kina buffe istället.

Nu blir det lite vila, sen kommer resten av familjen och hämtar mig. Då ska vi åka till Hökensås och till Mor & Fars villavagn. Sen åker jag och pappa tillbaka till Tidaholm och då släpper han av mig vid vandrarhemmet.

Imorgon har jag 6 mil framför mig, den längsta sträck på hela resan. Ska bli intressant och se hur man klarar det. Men som det kändes idag så ska det inte vara några problem. Vi hörs imorgon

Hej då

Spring lugnt.